Chokladkalendern


Chokladkalender är en traition som är SVÅR att bryta. Både barn/ungdomar/vuxna men inte minst för mammorna/papporna som köper dom. År efter år så köper mammor/pappor chokladkalender. Det spelar ingen roll om barnet blivit vuxen. Det blir liksom konstigt att INTE köpa en. Men jag säger absolut inte nej. Att få en lite chokladbit varje morgon i 24 dagar är inte helt fel. Och det verkar som det inte bara är jag som fortfarande har chokladkalender. Jag är 21 och en chokladkalender är ett lika stort måste som julgran (nästan). 

Mamma har alltid köpt dessa kalenderar till mig och mina 3 syskon. Även till min bror som är 26 år. Fast det senaste året så åt han upp allt på en gång EFTER jul, (misstänker att denna tradition inte är lika rotad i han som hos mig). 

Varje år  då lucka 24 ska öppnas så är det alltid lika spännande! Eftersom lucka 24 ofta är lite extra stor tror man ju att chokladen också ska vara lite extra stor. Men ICKE!! Den är minnsann lika stor som de andra 23 chokladbitarna. 

Men oavsett storlek på chokladbitarna är det själva tanken som räknas. Och chokladkalender kommer alltid vara liite roligare att öppna är tv-kalendern. Och kommer nog hålla fast vid den tradionen ett tag till. Tills det blir jag som år ut och år in köper chokladkalender till mina barn. :)

Ha det bra i Julmyset!
Hejsvejs!!

Senaste nytt!!

Ojdå! Nu var det LÄNGE sedan jag uppdaterade bloggen. Det har liksom inte blivit av. Men nu tycker jag att det var dags för ett nytt inlägg. 

Det som har hänt sen sist är väl typ att jag har börjat på nästa kurs och nästa praktik. Just nu är jag på psykiatriavdelning 1 på Borås sjukhus. Det här med psykiatri är helt nytt för mig och det är mycket som skiljer sig från förra praktiken. Det är både sättet att dokumentera, arbetesättet och självklart patienterna. Det stora som skiljer sig är att man sitter ner mycket mera och pratar med patienterna. Eller bara sitter ner och finns tillgänglig. Det tar sin lilla tid att bli van vid detta. Det är nästan så att man tänker: Är det okej om jag sätter mig ner???
På andra avdelningar så rör man på sig hela tiden och har alltid något att göra. Men det kan bli körigt, stressigt och mycket att göra även på psyk ;)

På fredag väntas en ny ridlektion. Ska bli mycket roligt Hoppas bara att vädret är någorlunda. Jag hade gärna viljat träna mer på det vi gick igenom på förra ridlektionen men förra helgen så var inte vädret på topp precis då kära BERIT var på besök. Kändes att väderförhållanderna var inte de bästa. Så håller mina tummar och hoppas att det inte regnar allt för mycket imorgon ;)

Sen på Lördag ska jag på Bio med en kompis och hennes pojkvän. Det är Breaking Dawn del 1 som ska ses :) ska bli sköj!
Och på söndag bär det av till Gekås med samma gäng! Ska bli mycket skoj det med! Ska inhandla julkpappar och diverse annat. MÅSTE köpa en ny ridjacka! Min nuvarande fungerar inte dragkedjan längre vilket är liiiite irriterande. Så hoppas på några fina fynd!
Det var väl senaste nytt ;)

Ha det gott i julmyset! Det ska jag ha! :D
Hejsvejs!!

RSS 2.0