Bullride, oh yeah!!

I söndags så var hela familjen (minus storasyster) i Borås på en del roliga äventyr. Det var våran present till Mamma som fyllde 50 år i fredags. Det vi roade oss med var: Gokart, Laserdome, 3 kamp och avslutades med bubbelbad och bastu. 3 kampen var:
* Bungyrun vilket betyder att man har ska springa så långt som möjligt med ett gummiband fast i midjan och få så mycket poäng som möjligt.
*Sumobrottning, oerhört roligt! Man hade på sig stooora sumodräckter och man skulle sen brotta ner varandra. Sen var det då min absoluta favvorit: BULLRIDE!! 

För de som inte vet vad Bullride är så innebär det att man ska sitta på en mekanisk tjur som  snurrar och har sig, sen ska man helt enkelt sitta kvar så länge som möjligt.

Misstänkte att detta skulle vara min grej då jag rider en hel del (dock inte på tjurar). Vi fick först prova på var sin gång innan vi skulle köra "på riktigt". Jag satt kvar i 10 sekunder eller något sånt innan jag ramlade av på madrassen. Tillslut var det då det min tur att köra på allvar. Jag förberede mig genom att ta av strumpor och kavla upp byxorna långt upp på låren. Tjuren började köra igång att snurra och vrida och vända på sig, jag satt kvar. 30 sekunder gick och tjuren gick fortare. 60 sekunder!! Ännu fortare!!!!! Tillslut gick det inte mer och jag ramlade av på tiden 1,05 sekund! Är riiiiktigt stollt och lite mallig över detta då de andra fick runt 5-10 sekunder som max. ;)

Har kanske en framtida karriär inom bullride. Dock får jag nog köra på de mekaniska tjurarna ett tag till innan jag går vidare till levande tjurar XD


Använd förflyttningsteknik

Då man jobbar inom vården är det mycket prat om förflyttningsteknik. Detta är precis vad det låter, dvs. olika tekniker vid förflyttningar. T.ex. om man ska flytta en patient längre upp i sängen eller sätta en patient upp till sängkanten etc. Det gäller bl.a. att använda benen för att skona rygg och nacke. Och inte heller stå med böjd rygg som arbetsställning. Har gått på lite utbildningar på förflyttningsteknik där man får lära sig olika tips och knep.

Kom och tänka på detta för att jag läste på BT:s (Borås Tidning) hemsida. En artikel där man i Malmö skulle flytta tillbaka ett 750 ton tungt hus för att man tidigare hade flyttat på det för att gjort plats åt en byggarbetsplats. Tänk dig om du skulle flytta ett helt HUS!!!!!! Då får man VERKLIGEN tänka på sin förflyttningsteknik!! XD
Tur att det finns lastbilar, det skonar nog många ryggar XD

Nedanför har vi det tjusiga huset som skulle förflyttas, HEJ OCH HÅ!

Dålig morgon blev bättre

Morgonen idag gick inte jättesmidigt. Det började med att jag vaknade av att jag fick sms. Tittade på klockan, inser snabbt att den är halv 8. Jag börjar kvart i 7! Jag har försovit mig!!! Neeeejjj!!!! Har antagligen stängt av väckarklockan i sömnen. Jag ringde till min praktikplats det första jag gjorde. Slängde i mig en banan och ett halvt glas juice. Drar på mig både regnkläder och regnjacka för att det spööööööregnar ute och är tvungen att cykla. 
Väl på praktiken är jag 1,5 timme sen och ser ut som en blöt katt.

Dock blev eftermiddagen bättre. Var grymt shoppingsugen så efter att jag slutat stannade jag inne i stan och shoppade lite :) Resultatet blev en superduperskön kofta från Gina Tricot, en Tröja från HM och lite mascara m.m. Blev riktigt nöjd! Tror nog att jag kan ha på mig något av det på fredag då mamma fyller år! :D 
Alltid lika roligt att shoppa! :D Nedanför kan ni se min nya kofta!! :D
Min nyinköpta kofta! Jättemysig!

Allmänt tjöt om städning

Idag är det städardag hemma i Kinna där jag nu befinner mig. På fredag så fyller min kära mamma 50 år och då kommer vi att ha kalas. Detta innebär en massa städ och fixa och dona. Alla dessa saker man har tänkt att göra så länge men som aldrig blir av t.ex. sätta upp dom där tavlorna eller som i mitt fall: damma av bokhyllan, blir gjort först nu då 50-årskalas väntas. Och jag kan säga att den bokhyllan har inte blivit dammad på ett bra tag. Kunde rensa bort både det ena och det andra, damm som prylar. 

Det är en hel del som ska förberedas inför kalas. Mat ska inhandlas, hela huset ska städas, fönster ska putsas osv. Är jag glad att det inte är jag som har fulla ansvaret över det hela. Maten inhandlas av päronen, fönsterna putsas av pappa, städningen hjälps vi åt. Dock har jag ett ansvar som bara JAG måste fixa med: Städa mitt rum.
Usch för att städa!! Damm som flyger, papper ligger överallt, vart ska jag slänga detta? Vad ska jag göra av detta?
Och för att inte göra saken bättre så är min näsa känsligt för damm, så då jag ska städa så får jag räkna med att nysa hela tiden. 

Har hört från en hel som säger: "men det är ju faktiskt rätt härligt att nysa". Nja jo det kan jag delvis hålla med om. Känslan av att det först kliar i näsan, vänta ut ett nys och sen bryta ut i ett stort meganys, kan vara rätt härlig. MEN, detta är inte liiiika tillfredsställande om man gör det 7 ggr på raken ca 10 ggr/timme. Hmm... borde nog städa mitt rum oftare...
Nu ska jag fortsätta med städningen!
Hejsan svejsan!

.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2994516/jami?claim=2z94zez9m2a">Follow my blog with Bloglovin</a>

Boken om mig

För dom som inte förstått detta innan så läser jag till sjuksköterska på högskolan i Borås och för tillfället har jag min 9 veckors långa praktik på Infektionsavdelningen på Borås sjukhus. Det är MYCKET roligt och VÄLDIGT intressant. Man får möta många olika människor i olika åldrar, färger och former. 

Då jag var i början av min utbildning (går i termin 4 av 6 nu) så hade jag en förutfattad mening om att jobba med äldre i vården. Tänkte att det är nog väldigt tråkigt och det vill jag inte jobba med då jag är färdig syrra. Men jag kan säga att den uppfattning ändrades fort då jag väl började jobba inom hemtjänsten med just äldre. Det som är så härligt med att jobba med äldre är att de är så tacksamma för den hjälp de får (de flesta av dom ;)). Och just i hemtjänsten är den speciellt på det viset med att jag kanske är den enda som hälsar på dom på hela veckan. Så den lilla studen jag hälsar på kan vara det bästa på hela veckan. 

Många har också mycket intressanta och roliga historier. Vad de har gjort tidigare i livet när de var små, i arbets- och vuxenlivet. Man blir fascinerad över hur mycket de har varit med om. Jag är snart 21 och tycker att jag har varit med om mycket. Tänker då över de som är 80-90 år. De har har en del mycket mera i sin livshistoria. 

Tänker mig själv i den åldern. Tänker mig själv som en liten kort gråhårig mysig tant som vill bjuda på godis. Gör inte en fluga förnär. Vill bli en sådan där härlig tant som man bara tycker är så mysig och härlig som man bara vill krama om!
Jag får nu hjälpa dessa människor som befinner sig där just nu. Och hoppas att jag får tillbaka detta då jag har kommit till 80-90 årsåldern. Men innan jag blir det så har jag förhoppningsvis många år kvar. Boken om mitt liv är påbörjad och redan fylld med många upplevelser, tankar och känslor. Dock kommer den växa och bli tjockare och tjockare. Och då jag har blivit denna korta, gråhåriga mysiga gamla tant så hoppas jag kan läsa upp denna boken och se tillbaka på livet med stolthet. 

Men till dess så ska jag leva livet!! :)


När dagen blir upp och ner

Imorse då jag gick upp så hade jag bra koll på vad som skulle göras och när. Dagen var tänkt att gå såhär:
1. Praktik - sluta 15.30.
2. Åka ner till stan och köpa lite träningskläder.
3. Kommer hem, ta det lugnt ett tag och sedan äta.
4. Träna klockan 18.00.

Ett bra upplägg för dagen tycker jag. Såhär blev dagen dock:
1. Punkt ett gick helt enligt mina planer.
2. Här börjar det gå snett. Då jag precis ska gå in i butiken tittar jag i min väska och upptäcker att jag inte har med plånboken. Suck.... Okej då var det bara att cykla hem...
3. Här vänds allt upp och ner totalt!!!!! Kommer hem, byter om och ska ta upp mobilen. Hittar inte mobilen!!! Letar överallt man kan tänka sig. Tänker att jag kan ju ringa till den... Öööö från vilken telefon då hade jag tänkt mig???
Pratar med min kompis via Facebook och hon är så snäll att ringer till min praktikplats för att se om den ligger där. Men nej, de hittar den inte där heller. Åh neh nu har den säkert blivit stulen tänker jag...
Motvilligt bestämmer jag mig för att ta bussen tillbaka till praktiken för att leta. På bussen sitter jag argt och grubblar över vilka som kan ha tagit min nya fina mobil. Väl på plats så hittade jag den lyckligtvis! Tack och lov!!!!!!!
4. Är hemma 17.50 och hinner omöjligen hinna till träningen. 

Nu är jag slut i hela huvudet! Min så välplanerade dag blev inte som jag tänkt mig. Håller tummarna att morgondagen ska bli mycket bättre! :D 

Ha det fint! Hej svejs!

Ikea!!!


Igår var jag och mamma ÄNTLIGEN på Ikea! Jag har länge tänkt att åka dit och handla saker till min lägenhet. Då jag först fick min lägenhet i december förra året så tänkte jag åka dit och storchoppa! Men med en pappa som tycker det är laaagom kul så blev det möbler från släktingar, second hand och diverse andra butiker istället. Allt för att slippa åka till Ikea.

Jag har klarat mig bra med dom grejer jag har i min fina 1:a men tycker att det är lite väl opersonlig med enbart de saker man behöver för att bo där. Så på handlingslistan stod saker för att göra lägenheten mer personlig och mysig. 
Så med pappa hemma, så drog jag och mamma iväg till ikea!

Men kände mig som en rookie i början. Först då man kommer till ikea så går man upp för en trappa där man kommer till möbelutställningen. Både jag och mamma letade febrilt efter vart vagnarna stod. Tillslut förstod vi att man inte behövde vagn till möbelutställningen utan det kom först då man var på "ta-själv-avdelningen". 

Måste säga att jag är riktigt nöjd med mina inköp! Det blev bl.a. en bokhylla, en röd matta, lila gardiner, kuddar och lampa m.m. Bilder kommer :)
Ha det fint Hej svejs!!

RSS 2.0