Om att åka buss

Bilden ovan är tagen då jag åker just buss! :)

En sak som jag tycker är roligt det är att uppmärksamma beteende i olika vardagliga situationer t.ex. i bussen, hissen, i kön eller liknande. Jag får väl börja med att säga att jag själv också tillhör denna gruppen :P

Det här med att välja platser då man ska åka buss, spårvagn eller liknande. Eftersom jag under mitt första år då jag pluggade så pendlade jag varje dag så blev en hel del att man åkte buss, så har studerat detta noggrannt:
OBSERVERA, det är inte i alla fall det går till såhär.

Då man går på bussen sätter man sig på en plats där det är helt ledigt. Det ska gärna vara en bit från där andra sitter. De allra flesta sitter gärna vid fönstret och självklart hamnar väskan på sätet bredvid. Då får man inte bara mer benutrymme utan man minimerar även risken att någon sätter sig där.
Vid det här tillfället ser det rätt lustigt ut om man sitter långt bak och tittar fram: Alla sitter vid fönstret! Så det blir en lång rad på båda sidor vid fönstersidan. Nästan som att det är en tyst regel att man måste fylla ut fönsterplatserna först innan man sätter sig någon annanstans. 

Då det inte längre finns några platser där båda säterna jämte varandra är lediga så börjar det sakta fyllas på på de andra platserna där man får sätta sig jämte en främmande person. Man väljer först platser där det inte ligger någon väska, påse etc. Då detta inte längre är möjligt får man ju fråga lite försiktigt: "Är det ledigt här?", "Kan jag sitta här?" eller så säger man inget alls utan man ger personen en menande blick som säger att "Här tänker jag sätta mig så du får flytta på din väska".
Om man själv sitter på platsen vid fönstret och någon ska sätta sig jämte så tänker man, medvetet eller omedvetet, att: "Nej, sätt dig inte här!"

Oerhört spännande att observera! Tänk på detta nästa gång ni åker buss! :D

Måste bara säga lite kort om att åka hiss med! Detta är ännu roligare!!
Då man ska åka hiss så kanske det är några stycken som ska klämmas in. Oavsett hur många eller få man är som ska in i hissen så då man väl är inne, har tryckt på knappen och dörrarna har stängts så blir det alltid helt KNÄPPTYST! Hur roligt är inte detta!!! Har hänt flera gånger att jag har tänkt på detta och nästan börjat skratta för att det är så roligt. 
Kanske bara är jag som tycker detta är så skoj men man är ju som man är :)

Nu får det räcka för idag!
Hejsan svejsan!!!

Till min syster

Jag och Cecilia
Dagens inlägg vill jag tillägna min kära syster Cecilia! Idag så lämnade hon lilla hålan Kinna för att resa iväg till Japan och storstaden Tokyo. Där ska hon bo och plugga japanska. Hon kommer vara iväg i ett år och kommer hem i september 2012. Ett fantastiskt äventyr och något som hon har drömt om. Tror inte att det har gått en dag utan att hon pratat eller nämnt något om Japan: "I Japan finns det..." " En från Japan som jag snackar med sa att...". Kan säga att det blir liiite tjatigt i längden. Men jag är väldigt glad för hennes skull, och att hon nu efter ett års förberedelser äntligen har kommit iväg. 

Men att inte träffa henne på ett helt år kommer bli en prövning. Det längsta vi har varit i från varandra är nog ca 3 månader. Det skilljer 1½ år mellan oss så vi har gjort ALLT tillsammans i princip. Och vi känner varandra utan och innan. Vi har samma fjantiga humor, och vi skrattar åt det som bara hon och jag kan skratta åt! 
Cecilia står mig väldigt nära. Behöver jag någon att prata med ställer hon upp och hon vet precis de rätta orden att säga. 

Men kan jag inte åka och hälsa på henne i Japan? Jaa men shit vad kul och häftigt det hade varit!! MEN, som student har man varken speiellt mycket ledigt eller speciellt mycket pengar... Men skam den som ger sig. Vi får se, kanske blir det en tripp till Tokyo till sommaren...
Dock har jag min livlina för att överleva detta året: SKYPE!!!!!! Tack och lov för Skype!! 

Slutligen vill jag säga några ord till Cecilia:
Tack Cecilia för att du finns! Tack för att du är den bästa systern man någonsin kan ha. Jag önskar dig nu en MYCKET trevlig resa och ett fantastiskt äventyr för livet!! Då du kommer hem väntar jag mig att vi ska rabbla kejsarens nya stil, skicka sms till varandra i även fast vi båda är hemma, småtjäbbla om vem som ska köra eller vem som ska sitta fram i bilen och... OOhhh tssssss
Älskar dig kära Cecilia <3 <3

Besök gärna Cecilias blogg där hon skriver om sin resa i Japan.

I brist på annat att skriva om

Då har jag kommit igång med bloggen tillslut och första inlägget är avklarat. Det är roligt att äntligen komma igång. Jag tycker det är roligt att skriva men har inte blivit så mycket skrivande på senaste tiden. Eller, ja som student skriver man en hel del. Det är föreläsningar, tentor, inlämningsuppgifter och sammanfattningar inför tentor. Men att kunna skriva utan att behöva tänka på hur man ska skriva och vilka ord man inte får använda det är möö roligare :D

Men just nu är det inte så värst mycket pluggskrivande. Först och främst för att jag är ledig idag och sen för att jag inte ens befinner mig på högskolans område de närmsta veckorna. Jag är nämligen ute på min 9 veckors långa praktik på Infektionsavdelningen på säs Borås. Mycket trevligt ställe att ha praktik på! Det är många olika typer av patienter som kommer in medmånga olika typer av infektioner så man lär sig väldigt mycket. Det är bra personal och en  väldigt bra handledare har jag med som är A och O för en bra praktik.
Dock har jag en större inlämningsuppgift som vankas...

Men nu tror jag att jag måste resa på min rumpa och börja ta tag i saker. Man kan ju inte sitta framför datorn hela dagen. Så det får bli ett lite halvflumigt inlägg nu tills jag kommit på något bättre och vettigare att skriva om nästa gång.
Tack och adjö så länge!

I ett nytt försök att blogga...

Okej då kör vi! Jag har länge tänkt att börja blogga men det har aldrig blivit av. Eller ja, jag gjorde ett kort försök för ett bra tag sedan men den bloggen dog nästan lika snabbt som den föddes. Så vi gör ett andra försök och jag hoppas och tror att denna gången kommer bli mer lyckad!

Sen är det alltid svårast i början innan man har kommit in i det. Hur ska bloggen se ut? Vad ska jag skriva? Vad ska jag ha för rubriker?
Och det första inlägget, vad ska man skriva där?? Ska man skriva Det här är jag: Namn, ålder, bor, familj, intressen, favoritfärg och mål i livet? Näää känns för tråkigt...

Ska man bara börja skriva om något helt random för att slippa den jobbiga presentationen? "Idag då jag gick på promenad så såg jag ett avbrutet träd och då funderade jag på..." Nää det känns som man skulle gå fram till en främling och börja konversera utan att presentera sig.

Eller så börjar man med att berätta sin roliga och bra tanke bakom sin nya blogg. Men om man inte har en direkt tanke med bloggen så blir det inlägget nog rätt kort: " Hej jag heter Josefin, det här är min blogg där jag hade tänkt att skriva om olika tankar och det som händer i mitt liv" slut på inlägget.

Äsch det är nog bäst att inte tänka för mycket och bara skriva. Så får man se vad det blir för något spännande.
Och nu tycker jag att jag fått ihop ett rätt okej första inlägg.
Nu ska jag äta äpplekräm! Hej svejs!

RSS 2.0