Skitsamma, jag har sommarlov!!

Skitsamma, jag har sommarlov!! Det är mitt nya motto! I alla fall fram till 4 september då skolan börjar igen.
Det funkar på det mesta. Här är några exempel:
"Suck det regnar ute, Skitsamma jag har sommarlov!",
"blöö orkar inte gå och träna, äsch skitsamma jag har sommarlov".
"Mjölken är slut måste nog gå och handla, äsch skitsamma jag har sommarlov!"

Som vi alla har märkt så har vädret inte varit något vidare.. Verkar som det är "typisk svensk sommar" som är temat för sommaren 2012. Men som sagt SKITSAMMA JAG HAR SOMMARLOV!!

Innebörden i mitt motto är enkelt: Aldrig blir vi nöjda, alltid är det något som är besvärligt. Men nu har jag SOMMARLOV och då ska jag minnsann inte gå och vara nere för alla småproblem som dyker upp. Utan jag ska vara glad och njuuuuuta av mitt härliga (och sista) sommarlov!!!

Ikväll väntas stallet samt bio med vänner! Tjohoo och hej svejs!!! :D

Soffpotatis??

Just nu har jag en period av lathet då det gäller träning. Jag varken har lust eller ork. Jag tränar på friskis och svettis. Men varje gång jag bokar upp mig på ett pass så i sista stund tänker jag: "näää jag stannar hemma istället". Och varje gång har jag en bra anledning till att inte gå och träna: "Jag MÅSTE fixa disken", "Jag hinner ju inte både handla OCH träna" osv. 

Jag har ett kort där jag endast kan gå på gruppträning av olika slag. Och då är dessa såklart på speciella tider, runt 17-20. Det är precis så att man hinner komma hem, sätta sig i soffan och: "blöööö orkar inte". Därför har jag kommit fram till att för mig skulle det passa bättre med ett gymkort. Då kan jag sticka till gymmet direkt efter jobbet. 

                                                

Fast en riktig soffpotatis och latmask är jag inte ;). Jag cyklar till jobbet varje dag, promenerar och rider 2 ggr i veckan. Så även fast friskis inte ser mig så ofta nuförtiden, så får sig mina muskler sig en omgång ändå titt som tätt :P


Tack snälla narkosläkare!

Det finns många läkare på sjukhuset. Men ska säga att det är skillnad på läkare och LÄKARE. Idag så  var det 2 patienter som skulle elkonverteras. Det innebär att om hjärtat går i otakt dvs. står och "flimmrar" så måste patienten få en elstöt för att hjärtat ska slå om i en normal rytm. Patienten sövs då en kort stund.
I alla fall, jag var med på dessa två elkonverteringar. Och då var det en narkosläkare med som skulle söva patienten. Det var även en sjuksköterska med och en hjärtläkare med. 

Sjuksköterskan sa till narkosläkaren attt jag var nästan färdig sjuksköterska och då tände det till i narkosläkaren och pedagogen inom honom vaknade till liv!
Han frågade om jag ville sätta ner en svalgtub på den första patienten som då redan var sövd och skulle precis vakna upp. En svalgtub underlättar så att patienten får en fri luftväg och håller undan tungan. VA, SKA JAG!?? Men visst!!! Dock var patienten såpass vaken att det inte gick eller behövdes. 

                               

Men vi bestämde att på nästa patient skulle jag hålla fria luftvägar. Så vid nästa patient så sövdes patienten, läkaren visade hur jag skulle hålla huvudet och käken. Han förklarade jättebra! Och sa då jag höll rätt och vad jag skulle tänka på. Sedan fick jag ventilera patienten.
Detta var mycket oväntat att jag skulle få göra! Men det var väldigt roligt och jag lärde mig mycket! Och läkaren var så snäll och  jättebra på att undervisa!

Och jag ska säga att det är lååååångt ifrån alla läkare som undervisar sjuksköterskestudenter! Men denne narkosläkare gjorde det. Och nu var jag ju inte ens där som student utan som vikarie!! Det är liksom nästan ännu längre ner i hierarki-kedjan :P

Nu ska jag fira mina bravader med att baka lite muffins! :D HEJ SVEJS!! 

Glad Midsommar!!!

Glad Midsommar alla!! Hoppas att ni får en rolig och härlig sommarkväll! 
Ikväll väntas midsommarfirande hos mamma och pappa med lite annan familj. Ska bli roligt och väldigt trevligt :)
Ha en bra kväll! Hej svejs!!

                                                  


"Jag-mår-väldigt-bra-och-är-allmänt-löjligt-glad-dag"

Idag har jag en "Jag-mår-väldigt-bra-och-är-allmänt-löjligt-glad-dag". Dessa dagar kommer ibland och är alltid lika härliga. Anledningen till detta är nog att solen skiner, det är midsommar snart, jag har fortfarande ett jättebra jobb och jag har framtiden framför mig med alla dess möjligheter ^^
Detta låter ju jätteklyschigt haha. Men det är precis så jag känner :)

Under utbildningens gång har man fått lika olika idéer och tankar på inom vad man vill jobba och vad och om man ska specialistutbilda sig. Och jag har nog alltid haft en plan på att specialistutbilda mig. Men har inte vetat säkert vad. 
För att kunna specialistutbilda sig måste man ha jobbat minst 1 år. Exempel på olika specialistutbildningar är t.ex. barnmorska, narkossköterska, operationssköterska, distriktssköterska eller ambulanssjuksköterska m.m. 

Men nu börjar jag få en bra koll på vad jag vill göra och jobba med. Min plan se ut typ såhär:

* Börja jobba som syrra för att få erfarenhet och känna mig trygg i yrket. Vill gärna jobba med hjärta-kärl. Men hade gärna provat på att jobba på akuten med :)

* Efter några år eller då jag känner mig redo vill jag specialistutbilda mig. Det som lockar allra mest är, och har varit hela tiden, AMBULANSSJUKSKÖTERSKA :D

Jag får se om min plan blir någorlunda som jag tänkt mig. Det återstår att se.. Men kanske någon gång i framtiden ser ni mig susa förbi i en ambulans med blåljus och tut tut ^^


Helt underbart sommarjobb!!

Asså tjena vilken intressant sommar jag kommer att ha! 
Har varit 2 dagar på HIA nu och tycker det är jätteintressant och väldigt roligt!! Det är till HIA som ambulansen ibland ringer och vill ha hjälp med EKG. Till exempel med att jämnföra EKG med tidigare EKG för att sedan se om det finns några nya förändringar. Och innnan idag så var jag med en sjuksköterska då hon tittaden på ett EKG från ambulansen. Hon förklarade väldigt pedagogiskt och bra! För det här med att tyda EKG har vi inte läst något om i skolan. Och det är inte helt lätt att förstå vad man ska titta efter osv. Men då hon förklarade så förstod jag och hängde med 

Så jag HOPPAS att jag får jobba men hjärta-kärl då jag är färdig syrra! För jag är hel lyrisk och skulle kunna jobba både dagpass och kvällspass idag ^^
Nu ska jag dricka kaffe! Hej svejs!!


Första dagen på jobbet

Idag börjar jag på nya sommarjobbet. Jag ska jobba som undersköterska på hjärtintensivavdelningen i Borås. Det ska bli väldigt spännande och intressant! Just hjärta-kärl tycker jag är väldigt fascinerande och väldigt intressant. Denna kraftiga muskel som ingen utav oss kan leva utan. 
Och att jobba som undersköterska ska också bli roligt.
Det ska också bli skönt att JOBBA på sjukshuset och inte vara där som STUDENT. Som student har man alltid lite extra press på sig. Man ska se till att få ett bra betyg, man har arbeten som ska skrivas osv. Men då jag nu får jobba istället för att vara student så slipper jag arbeten, ingen press på att få ett bra betyg. Vilket ska bli väldigt skönt!! Men missförstå mig inte, det är självklart rolgit att vara student med!! :)

För övrigt tror jag att mitt inlägg igår gjorde att statistiken på antal besökare gick upp rätt rejält. Tror minnsann att det var rekord! Det är alltid roligt :)

Men men, önska mig lycka till!
Hej svejs!!

Nystart med trädiga bilder från Japan

Då så! Tredje gången gillt antar jag. Bloggen har legat och sovit ett bra tag. Men nu har den fått en ny lock och gör ett trejde försök med att blogga. Och nystartar med en fototriss. Varje vecka är ett nytt tema och tre bilder ska läggas upp. Min kära mor är en trogen fototrissare och tänkte pröva jag med :)

Veckans tema är träd. Och jag som i förrgår kom hem från en resa till Japan har fått en hel del naturbilder med en del träd. Så här är min triss. Hoppas att ni gillar mina bilder.

Den första bilden är tagen i Kyoto och är the golden pavilion. Den är täckt helt i bladguld. Runt paviljongen finns en stor trädgård med mycket fin natur och självklart en massa träd.
Andra bilden är från Ueno park i Tokyo. I parken finns många häftiga träd och tyckte dessa såg väldigt häftiga ut.  
Tredje och sista bilden är även denna tagen från Kyoto i ett annat tempelområde. Även här var det en fantastisk fin natur och bilderna blev många. Det här var entrén till trädgården. 
Vad tyckte ni om mina bilder? Kommentera gärna!
För fler trädbilder gå in och kika på fototriss

RSS 2.0