I väntans tider...


Ja nu väntar jag på mycket! Jag väntar på att denna kursen ska ta slut. Vilket den gör nästa fredag då det är dags för tenta (hjälp!).
Sen väntar jag på vinter, tro det eller ej. Jag tycker faktiskt att vinter är bättre än höst. Förutom att jag fyller år på hösten ;P På vintern är det även jul. OCh vem gillar inte jul? Gå och julstöka hemma, baka pepparkakor, gå och julhandla, springa runt i alla affärer i stan för att leta upp de perfekta julklapparna.
Och på tal om jul så kommer årets julkalender att vara "Mysteriet på greveholm 2". Hmmm... intressant... antingen succé eller en totalflopp... Oavsett vad det blir kommer jag sitta bänkad framför tv:n på första avsnittet :)

Sen väntar på att jag ska ta examen!! Bara 3,5 månad kvar nu!!! :D 
Snart ska jag börja skriva på mitt examensarbete tillsammans en klasskompis. Jag ser fram emot detta! Tycker det ska bli intressant. Vårat ämne är kris. Eller lite mer exakt:
"Att vårda människor i kris och sorg". Himla intressant! :)

Men det som jag egentligen väntar på mest just nu är att jag väntar på att det ska bli söndag... För på söndag kommer min kära syster hem. Hon har varit i Japan i 1 år och beträder svensk mark på söndag eftermiddag. Wiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D 

Vetenskaplig teori och metod = Inte min grej...

Nu har skolan kommit igång ordentligt. Den första kursen för terminen heter: Vetenskaplig teori och metod. Jag spyyyyyyr på hela denna kursen. Detta är INTE min grej. Det handlar olika vetenskapliga undersökningar, statistik och artikelgranskningar m.m. 

 
                                               
 
I veckan har vi gått igenom statistik. Fråga mig inte vad för statistik... för det har jag knappt någon aning om själv. Har suttit som ett stort frågetecken hela veckan.

På måndag ska vi ha ett seminarium där vi ska ha granskat 2 artiklar. Som vi sen ska gå igenom på seminariumet. Och detta är inte speciellt roligt det heller. Men men.. Det är bara att ta tag i det...
Imorgon ska jag jobba! Det ska bli skönt och få något annat att tänka på än alla dessa artiklar...

På tal om inget så fick jag en god användning av mina sjuksköterskekunskaper idag i stalllet. Det var en tjej som hade ramlat av en häst och då fick jag rycka in som en räddare i nöden!! Heja mig! 


Godbitarna i höst!!

Jaa idag var då första skoldagen efter sommarlovet. Tyckte faktiskt att det var skönt att komma tillbaka till skolan! 3 månaders sommarlov räcker gott och väl...Så nu vill jag börja köra igång så man kan ta examen någon gång! XD
Denna terminen läser vi 3 kurser. Dessa är:
  • Vetenskaplig teori och metod (Tjohoo!! Vad jag har väntat på denna godingen...NOT!!)
  • Slutexamination i klinisk omvårdnad (Nervöst!!!)
  • Examensarbete (Leta artiklar...SUCK!!)
Och alla dessa tre kurser har sina egna små smaskiga uppgifter. Här är ett litet utdrag: 

  • Seminarier och tenta i "Vetenskaplig teori och metod"
  • Sluttentamen - Observera att på denna tentan kan de fråga på vad som helst som vi har läst under dessa 3 år. Mums!!
  • Klinisk examination - En avslutande praktik där vi examineras på det praktiska arbetet.
  • HLR-utbildning
  • EXAMENSARBETE!

Men har jag tagit mig igenom 2,5 år på utbildningen så ska jag minsann klara av denna sista termin med!!!
I Januari SMÄLLER DET!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0