SVISSSS!!!

Svissss!!!! Så har 8 veckor flugit iväg. Mitt sommarvikariat på HIA har tagit slut. Det är jättegött att äntligen få vara ledig. 3 veckors ledighet inklusive 1 vecka på cypern väntas. Men det känns också väldigt tråkigt. Jag trivs jättebra på HIA. Det har varit jätteroligt och intressant. Jag har lärt mig mycket om hjärtsjukdomar och hjärtsjukvård. Och att få jobba som undersköterska har varit väldigt givande. Jag har inte jobbat något inom vården innan jag började plugga. Så att nu bara få fokusera på undersköterskearbetet är jättebra och kommer ha stor nytta av det i mitt jobb som sjuksköterska. 

Men nu ska jag vara LEDIG!! Inatt hade jag mobilen helt avstängd (vilket typ aldrig händer), för att ingen skulle störa mig i min lediga skönhetssömn. Vilket var ett bra dag då jag fick reda på att en kompis skickat ett sms klockan 4 på morgonen. 

Det var allt för nu! Om en vecka är jag på cypern! Hej svejs, lingongrejs!!

AKUTLARMET

Akutlarmet.. Är nog rätt lätt att gissa vad det kan vara. Det är larmet som går när det är ett hjärtstopp. Och hur vet man då när akutlarmet går? Tro mig, när akutlarmet går, så vet man att det är just akutlarmet. Det plingar och dånar över hela avdelningen. Vad händer då när akutlarmet går?? Jo det fick jag erfara idag: ALLA i personalen hoppar upp och springer till det aktuella salen där akutlarmet har gått. Så på knappt 10 sekunder finns det ett 20-tal personer vid patienten. 

Det var häftigt att se hur det verkligen satt i ryggmärgen bland personalen när akutlarmet gick: PLONGOLONGOLONG!!!!!!! En 10-tal personal som satt i fikarummet studsade upp från stolar och soffa som om de fått en eld i baken, och sprang ut i korridoren. Från andra hållet kommer en 10 personer till.

Denna gången var det dock ett falskt larm. Någon har tryckt på knappen av misstag. Knappen för akutlarmet är nästan likadan som den vanliga "signalknappen". Den enda skillnaden är att på signalknappen står det "signal" och inte "akutlarm". Akutlarmet är på väggen och signalknappen är på nattduksbordet.

Men man kan undra hur paff man blir som patient när det kommer en flock skenande gnuer in på ens rum ;) Speciellt om man bara vill ha en kopp kaffe eller nått XD

RSS 2.0