21 år äldre än då jag föddes

Idag är det då min födelsedag! Jag är nu 21 år. Detta årets födelsedag känns inte så jättespeciell. Förra året då man fyllde 20 fick man gå på systemet. Men nu har jag liksom redan uppnått alla "Nu får jag... mål". Typ 15, 18 och 20. Nu händer det inte så mycket längre då man fyller år. Det är möjligtvis då man fyller 65 då man går i pension. Annars är det väl jämna tal att se fram emot.

Men det har varit en annorlunda födelsedag. För första gången i hela mitt liv (tror jag), fick jag ingen frukost på sängen då jag fyllde år. Kan bero på att jag nu bor själv i lägenhet. Och mamma och pappa var inte så sugna på att åka upp till Borås på morgonkvisten för att ge mig frukost på sängen. Så det kändes som en helt normal morgon med samma morgonrutiner. Dock kommer mamma, pappa och lillebror och hälsar på i eftermiddag. Får väl ta frukost på sängen då istället...

Nu ska jag fira mig själv med en kopp kaffe!
Hejsvejs! :D

Ridlektion!

På fredag ska jag ha ridlektion! Senaste gången jag hade ridlektion var nog för 1,5 år sedan. Har saknat det en del så ska bli riktigt roligt! För då jag red ridlektion red jag på ridskola. Men nu har jag slutat där så nu ska jag ha lektion i stallet där jag nu rider. Och kommer nog bli lite extra speciellt då jag kommer rida den häst som jag ridit de senaste 3 åren. Det ska bli roligt då man känner hästen på ett annat sätt än då man rider på ridskola där man byter häst hela tiden. 

Lektionen kommer jag ha med min kompis. På ridskola rider man med 6-8 pers, och att nu bara rida 2 personer är ren lyx ;)

På bilden ser ni just hästen jag rider. Det är ett haflingersto på 14 år vid namn Rispa :) Hon har jag som sagt ridit i 3 år nu. Bilden är från i våras. Har nog ingen nyare bild men ska nog kunna fixa det på fredag!
Ska bli skojsigt att ha lektion igen! :D
Hej svejs!

HELG

Jag har haft en uuuunderbar helg! Eftersom det är helg mellan 2 kurser så har jag inget att plugga, what so ever! Vilket är helt underbart!! Så i helgen har jag bara njuutit!

Jag har varit i stallet och myst! Mockat och grejat olch ridit liiiite. Jag är i stallet på fredagar och lördagar. Mockning kan tyckas vara väldigt tråkigt men faktiskt så är det rätt avlsppnande för hjärnan. Det blir dessutom roligare om man har en kompis med, vilket jag hade, både fre och lör. 
Jag skulle gärna ridit mer än vad jag gjorde men i brist på tid och skor på hästen så blev det en liten kort barbacka-skritt i paddocken :) 

Sen har vi firat pappa dubbelt upp. Pappa fyllde år igår + att det är fars dag idag. Så vi har haft party hela helgen :P
God mat, tårta och vin. Mums!!

Nu ska jag titta på "allt för Sverige" :D (riktigt roligt program på 1:an) :D
Hej svejs!

Mitt strukturerade kaos

Nuuuuuu!!!! Är jag klar med mitt arbete. Man kan alltid ändra på något men nu orkar jag inte mer. Nu är det bara att hålla tummarna på att det blir godkänt.

Då jag har suttit och skrivit så har jag använt mig en hel del av kurslitteratur så det har fått ligga framme när jag skrivit. Men sen på kvällen när man vill ta det lugnt, äta och mysa framför tv:n, då vill man inte ha alla böcker precis framför näsan. Jag kom då på en väldigt smart idé. Jag lägger alla böckerna på golvet bredvid bordet!! Detta har flera fördelar:
1. Böclerna finns nära till hands.
2. Böckerna syns inte så man slipper titta på dom när man inte pluggar.
3. Man slipper att varje kväll bära undan alla böcker någon annanstans.
4. Jag vet PRECIS vart jag har allt.

Dock ser det inte så fint ut men vem bryr sig ;) 
Men nu då jag är klar är det nog dags att städa undan mitt strukturerade kaos. Sen ska jag tillbringa dagen till att lägga upp gardiner! 
Hej svejs!! :)

Varning för Zombie!!

Då var mina 9 veckor på Infektionsavdelningen slut. Jag har haft en jätteintressant praktik och väldigt roligt har jag haft!!! 
Nu i veckan är det skrivarbete som väntas. Har en studieuppgift att skriva som ska in den 14:e, + ett seminarium på fredag att förbereda. 
Mina dagar är nu rätt ointressanta. Schemat på dagen brukar vara detsamma:
  • Gå upp vid 10-tiden.
  • Äta frukost
  • Börja skriva, skriva, skriva...
  • Lunch
  • Skriva, skriva, skriva...
  • Kvällsmat
  • Tv/dator
  • Duscha
  • Sova

Sen börjar nästa dag igen. Och plugg inför tenta ser i princip likadan ut, Det är bara att byta ut "skriva, skriva, skriva" till: "plugga, plugga, plugga". 
Jag kan säga att efter några dagar med detta schema blir man som en sombie. Man går som en robot och gör det man ska. Men sen då man är klar med arbetet eller gjort tentan, DEN känslan är helt underbar och slår nästan allt!!
Jag har inte riktigt kommit in i Zombiestadiet än men det kommer nog inom kort. 

På utbildningsplanen borde det stå en liten varningstext:
OBS! Stor risk för tillfällig zombieutveckling alternativt en totalmööösig hjärna!

RSS 2.0